UHR på Arendalsuka 2024

Få med deg Universitets- og høgskolerådets (UHR) arrangementer under Arendalsuka 2024.

Seilskutene Sørlandet og  - Klikk for stort bildeUHR deltar på Arendalsuka 2024. UHR

 

Universitets- og høgskolerådet (UHR) arrangerer to arrangementer under Arendalsuka 2024. Vi vil være til stede gjennom uka og deltar på flere arrangementer knyttet til forskning og høyere utdanning. Følg oss i sosiale medier for oppdateringer. 

Kan vi ha tillit til kunnskap? En debatt om KI, kunnskap og ansvar

Teknologi får stadig økt innflytelse i våre liv. Kunstig intelligens og avanserte språkmodeller er på vei inn i hverdagen med stor hastighet. Hvilken betydning har det for samfunnet og vårt forhold til sannheten når maskiner tar over kunnskapsformidlingen? Hvordan endres oppfatningen av hva som faktisk er kunnskap og fakta? Har det betydning om formidlingen er kunnskapsbasert eller maskingenerert?

Formålet med arrangementet er å ta opp utfordringer og muligheter knyttet til kunstig intelligens, språkmodeller og deres akselererende inntog i samfunnet. Hvilken betydning får det at kommersielle teknologiselskaper uten redaktøransvar i økende grad tar over som kilder formidlingen av kunnskap og aktuelle temaer i offentligheten?

  • Arrangører: Universitets- og høgskolerådet (UHR), Store norske leksikon, Akademiet for yngre forskere
  • Torsdag 15/8 2024 16:00 - 17:00, UiA-teltet | Les mer

Kan høyere utdanning redusere utenforskap gjennom sosial innovasjon?

Formålet med arrangementet er å skape interesse og forståelse for sosialt entreprenørskap og dele eksempler på samarbeid mellom UH-institusjoner, myndigheter og arbeidsliv som bidrar å få folk tilbake til arbeidslivet.

  • Arrangører: Universitets- og høgskolerådet (UHR), Næringslivets hovedorganisasjon (NHO), Norsk studentorganisasjon (NSO)
  • Torsdag 15/8 2024 17:00 - 18:00, UiA-teltet | Les mer