UHR fordømmer Russlands angrep på Ukraina

Invasjonen av Ukraina er et grovt brudd på folkeretten. Universitets- og høgskolerådet (UHR) fordømmer de russiske angrepene på Ukraina på det sterkeste! 

Ukraina flagg - Klikk for stort bildeUHR fordømmer de russiske angrepene på Ukraina.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Norge må bidra til å sikre demokrati og menneskerettigheter. Universitetene og høyskolene er institusjoner som skal bidra til dette. Universitets- og høgskolesektoren i Norge står for ytringsfrihet, respekt og samarbeid.

Vi vil opprettholde disse verdiene i møtet med denne krigen og ber derfor Russland om å trekke seg tilbake og avslutte krigen nå!

Vi føler med alle studenter og ansatte ved våre institusjoner som er berørt av denne konflikten. Disse vil følges opp på best mulig måte. Vi uttrykker vår støtte og solidaritet med alle institusjoner, ansatte og studenter innen høyere utdanning i Ukraina.

Samtidig støtter vi institusjoner innen høyere utdanning i Russland som fremmer fred, konfliktløsning og samarbeid og tar avstand fra krigshandlingene i Ukraina. Det er viktig å understreke at vi reagerer på Putins regime, ikke mot det russiske folk.

Sunniva Whittaker

Styreleder

Nina Sandberg

Generalsekretær

English translation of the statement.

Statement in: