Nytt styre i UHR 2021-2023

UHRs representantskapsmøte har i dag valgt nytt styre for UHR for perioden 1. juli 2021 til 30. juni 2023. Rektor Sunniva Whittaker fra Universitetet i Agder blir ny styreleder, mens rektor Svein Stølen fra Universitetet i Oslo blir ny nestleder.

Pressefoto av Whittaker iført blå blazer. Hun står i en aula med et stort vindu i bakgrunnen - Klikk for stort bildeRektor ved Universitetet i Agder, og fra 1. juli 2021 også ny styreleder i UHR Universitetet i Agder

Takk for tilliten! Jeg ser at all oppmerksomheten rundt valget viser et engasjement for UHR, og at UHR er viktig for alle institusjonstypene. Dette er et stort ansvar å være styreleder, og jeg skal gjøre mitt beste for å innfri forventningene. Jeg vil fokusere på et godt samarbeidsklima og god kommunikasjon med medlemsinstitusjonene, og håper vi i det nye styret kan utvikle UHR videre, sier Sunniva Whittaker.

Medlemmer i UHRs styre for perioden 1. juli 2021 til 30. juni 2023

 

Funksjon Navn Stilling Institusjon

Styreleder

Sunniva Whittaker

Rektor

Universitetet i Agder

Nestleder

Svein Stølen

Rektor

Universitetet i Oslo

Styremedlem

Klaus Mohn

Rektor

Universitetet i Stavanger

Styremedlem

Øystein Thøgersen

Rektor

Norges Handelshøyskole

Styremedlem

Hanne Solheim Hansen

Rektor

Nord universitet

Styremedlem

Arne Krumsvik

Rektor

Høyskolen Kristiania

Styremedlem

Unn-Hilde Grasmo-Wendler

Direktør

Norges idrettshøgskole

Styremedlem

Anne Borg

Rektor

NTNU

Styremedlem

Gunnar Yttri

Rektor

Høgskulen på Vestlandet

Styremedlem

Tuva Todnem Lund

Leder

Norsk studentorganisasjon

Styremedlem

Herman Siggerud

Nestleder

Norsk studentorganisasjon

       

Vara for Sunniva Whittaker

Henning A. Frantzen

Rektor

Forsvarets høgskole

Vara for Svein Stølen

Petter Aasen

Rektor

Universitetet i Sørøst-Norge

Vara for Klaus Mohn

Ole Gustavsen

Rektor

Arkitektur- og designhøgskolen

Vara for Øystein Thøgersen

Johann Roppen

Rektor

Høgskulen i Volda

Vara for Hanne Solheim Hansen

Laila Susanne Vars

Rektor

Samisk høgskole

Vara for Arne Krumsvik

Kjetil Fretheim

Prorektor

MF vitenskapelig høyskole

Vara for Unn-Hilde Grasmo-Wendler

Marianne Brattland

Direktør

VID vitenskapelige høgskole

Vara for Anne Borg

Margareth Hagen

Rektor

Universitetet i Bergen

Vara for Gunnar Yttri

Dag Rune Olsen

Rektor

UiT Norges arktiske universitet

Vara for Tuva Todnem Lund

Vilde Veronica Haukeland

Student

Norsk studentorganisasjon

Vara for Herman Siggerud

Magnus Dybdahl

Student

Norsk studentorganisasjon

 

I valgkomiteens innstilling ble opprinnelig Anne Borg foreslått som styreleder. På møtet ble et benkeforslag fremmet med samme sammensetning av styret som i innstillingen, men med Sunniva Whittaker som styreleder. Forslaget ble begrunnet på følgende måte: 

  • Ved valg av ledelse bør det tas høyde for interessemotsetninger i sektoren. Balansen mellom ulike interesser i ledelsen av UHRs styre er avgjørende for UHRs legitimitet.
  • Det har vært tradisjon å rotere lederskapet i UHR mellom de som omtales som de gamle universitetene og de andre institusjonene (høgskolene, de vitenskapelige høgskolene og de nye universitetene). Rotasjonsordningen tilsier at det er de andre institusjonenes tur til å inneha lederposisjonen.
  • Det er prinsipielt problematisk at både foreslått styreleder og nestleder er ledere ved institusjoner som inngår i en annen formell sammenslutning (BOTT), som fremmer egne interesser mot regjering, departementet og direktorat.
  • Vi vil understreke at vårt forslag har ingenting å gjøre med innstilte styreleders kompetanse eller person. Balansert lederskap er imidlertid avgjørende for UHRs legitimitet og slagkraft som interesseorganisasjon for hele sektoren.

Forslaget ble fremmet av rektorene ved Ansgar høyskole, Arkitektur- og designhøgskolen, Handelshøyskolen BI, Høgskolen i Innlandet, Høgskulen i Volda, Høgskolen i Østfold, Høgskulen på Vestlandet, Høyskolen Kristiania, Kunsthøgskolen i Oslo, Lovisenberg diakonale høgskole, MF vitenskapelig høyskole, NLA Høgskolen, Nord universitet, Oslo Met -storbyuniversitetet, Politihøgskolen, Samisk høgskole, Universitetet i Agder, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Sørøst-Norge og VID vitenskapelige høgskole.