Ola Borten Moe er ny minister for forskning- og høyere utdanning

Universitets- og høgskolerådet gratulerer Ola Borten Moe (Sp) som ny forsknings- og høyere utdanningsminister.

Ola Borten Moe, Forsknings- og høyere utdanningsminister - Klikk for stort bildeUHR gratulerer Ola Borten Moe som ny forsknings- og høyere utdanningsminister. Ole Kirknes, Sp         

Torsdag 14. oktober ble den nye regjeringen bestående Arbeiderpartiet og Senterpartiet presentert på slottsplassen. Det er senterpartiets nestleder Ola Borten Moe som tar over posten som statsråd for forskning og høyere utdanning.

Fra 2011 til 2014 var Borten Moe statsråd for Olje- og energidepartementet. Han har mellomfag i statsvitenskap og historie fra NTNU, og bakgrunn som gårdbruker. Fra 2013 til 2015 var han også direktør for avdelingen for innovasjon i SIVA (Selskapet for industrivekst). Nå skal han på post i Kunnskapsdepartementet sammen med Tonje Brenna (Ap) som er ny kunnskapsminister.

Satsing på forskning og høyere utdanning er samfunnsbygging og den viktigste faktoren som former vår felles fremtid. Sektoren er helt avgjørende for den videre utviklingen av Norge – ikke minst for gjennomføringen av det grønne skiftet. Den er grunnleggende for omstilling, kompetansebygging og innovasjon.

UHR ser frem til et godt samarbeid med den nye statsråden og resten av politisk ledelse, og gratulerer igjen statsråd Ola Borten Moe (Sp) med utnevnelsen!

Universitets- og høgskolerådet (UHR) representerer alle norske universiteter og akkrediterte høyskoler som samlet har over 40.000 ansatte, 292.000 studenter og en omsetning på ca. 50 milliarder kroner.