– Jeg vil takke for seks gode år i UHR

Etter seks år som generalsekretær for UHR, har Alf Rasmussen nå overlevert stafettpinnen til Nina Sandberg.

Etter seks år som generalsekretær har Alf Rasmussen nå overlevert stafettpinnen til Nina Sandberg. Aron B. Løsnes / UHR    

Fra 2015 og frem til 30. september 2021 var Alf Rasmussen generalsekretær for Universitets- og høgskolerådet. Dette har vært en periode med omorganiseringer og videreutvikling, der UHR har utviklet seg til å bli en tydeligere organisasjon.

Som generalsekretær har Rasmussen vist et stort engasjement for sektoren. Han har også vært opptatt av det internasjonale samarbeidet, både i Norden og i Europa.

– Jeg vil takke for seks gode år i UHR. Det har vært interessant og spennende arbeid. Jeg er glad for det jeg har fått til her og ønsker Nina Sandberg lykke til som ny generalsekretær, sier Alf Rasmussen.

Nina Sandberg tiltrådte stillingen fra 1. oktober og er UHRs aller første kvinnelige generalsekretær. Hun ser frem til å videreføre det viktige arbeidet for universitets- og høgskolesektoren.

–  Alf Rasmussen har ledet og videreutviklet UHR, gjennom både omstillinger og koronakrise. Som generalsekretær har han gjort en tydelig forskjell for sektoren, både nasjonalt og internasjonalt. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å videreføre innsatsen for universitetene og høgskolene, og deres rolle i samfunnsutviklingen, sier Nina Sandberg.

Fra 2017 til 2021 var Sandberg stortingsrepresentant (Ap) for Akershus og medlem av Utdannings- og forskningskomiteen. I perioden 2011 til 2017 var hun ordfører for Nesodden kommune, og har flere års erfaring som forsker ved NIFU (Nordisk institutt for studier av forskning innovasjon og utdanning) med hovedansvar for grunnutdanning og høyere utdanning.