Et svært viktig bidrag til norsk forskning

Universitets- og høgskolerådet (UHR) vil takke regjeringen for å lytte til signalene fra en samlet sektor om å styrke norsk forskning. Vi er veldig fornøyde med at regjeringen har besluttet å bevilge 1,64 milliard kroner til Forskningsrådet.

Sunniva Whittaker - Klikk for stort bildeSunniva Whittaker, styreleder i UHR Aron B. Løsnes, UHR
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Dette er et svært viktig bidrag til norsk forskning i tiden som kommer og vil bidra til mer stabilitet og forutsigbarhet for sektoren. Forskningsbasert kunnskap er viktig, også i krevende tider. Vi er glade for det signalet regjeringen gir med denne bevilgningen.

Verden står overfor en rekke utfordringer. Kunnskap er den viktigste løsningen på dagens og morgendagens kriser. Da er forskningsbasert kunnskap og en utdannet befolkning en avgjørende del av den nasjonale totalberedskapen.

Universiteter og høyskoler er avgjørende for å sikre en miljømessig, sosial og bærekraftig utvikling av samfunnet. Forskningsmiljøene trenger stabile og forutsigbare rammevilkår og en solid finansiering. UHR vil derfor takke regjeringen for å lytte til signalene fra en samlet sektor om å satse på forskning – også i krisetider.

Sunniva Whittaker
Styreleder
Universitets- og høgskolerådet