Deling av digitale læringsressurser - veileder

Juridisk veileder for institusjonsintern deling av digitale læringsressurser.

To personer holder et nettbrett der snakkebobler med symboler relatert til e-læring er plassert rundt nettbrettet - Klikk for stort bilde Shutterstock
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Universitets- og høgskolerådets styre opprettet i 2021 en arbeidsgruppe som fikk i  oppdrag å utarbeide en veileder om deling av digitale læringsressurser.

Arbeidsgruppens oppgave var å skape en felles forståelse for hvordan dagens regelverk skal praktiseres når det gjelder opphavsrett og personvern for deling av digitale læringsressurser internt ved universiteter og høyskoler.

Digitale læringsressurser i denne sammenhengen omfatter alle former for materiale som er utviklet for undervisningsformål, som opptak av undervisning, presentasjoner, disposisjoner, skriftlig undervisningsmateriale, instruksjonsvideoer, digitalt undervisningsopplegg, bilder, grafer og lydfiler.

Et utkast til en juridisk veileder for institusjonsintern deling av digitale læringsressurser ble sendt på en innspillsrunde høsten 2022. Den endelige veilederen ble ferdigstilt våren 2023. 

Last ned veilederen.  (PDF, 459 kB)

Kontaktpersoner

Kjærstin Åstveit
Seniorrådgiver
E-post
Mobil 94 87 24 63