UHRs termbase

UHRs termbase er en språkressurs for engelsk, bokmål og nynorsk med vel 2000 hovedsakelig studie-administrative termer for universitets- og høgskolesektoren. 

Gå direkte til UHRs termbase.

Universitets- og høgskolerådet (UHR) anbefaler de foreslåtte termene slik at universitets- og høgskolesektoren får en mest mulig standardisert terminologi både på engelsk og norsk. For engelsk bruker basen Oxford University Press standard.

UHRs termbase er fritt tilgjengelig. Vi anbefaler at ressursen gjøres kjent via hjemmesider og på annen relevant måte, og at eksterne språkleverandører som benyttes, slik som oversettere etc. anbefales å bruke termbasen ved oppdrag. Opphavsretten ligger hos Universitets- og høgskolerådet.

For oversettelse av stillingsbetegnelser i statsforvaltningen følger UHRs termbase retningslinjer fra Utenriksdepartementet (UD), se UDs oversettelsestjeneste.

Språkressurser

I tillegg til termbasen anbefaler UHRs termgruppe nettsiden "English Matters" som gir gode språktips, og tips om akademisk stil samt oversettelser av spesielle termer fra UH-sektoren. Andre nyttige kilder til terminologi finnes på Språkrådets nettside og bokmålsordboka og nynorskordboka. Trenger du å sjekke engelske ord og uttrykk, anbefaler vi Oxford Learner’s Dictionaries

UHRs termgruppe

UHRs termbase er utviklet og vedlikeholdes av UHRs termgruppe som består av representanter fra UH-sektoren.

Termgruppen

UHRs termbase

Kontakt/send inn forslag til nye termer:
Dersom du har kommentarer eller forslag til nye termer eller delområder vi bør ta fatt i, kan du kontakte oss på termbase@uhr.no.

Kontaktpersoner

Karina Lystad
Rådgiver
E-post
Mobil 481 43 188
Fant du det du lette etter?