Fonter og typografi

Profilens fonter til ulike flater og bruk av typografi

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Primærfont: Roboto

Roboto skal alltid brukes når det settes tekst i forbindelse med UHRs grafiske profil. Det er en stødig og lettleselig font som er geometrisk bygget slik som resten av identiteten. Den har et mangfold av vekter som kan brukes, men “light” prioriteres i overskrifter og ingresser, mens “regular” brukes i brødtekst. For å holde et konsekvent uttrykk bør man unngå for mange vekter på en gang og lene mot de lettere vektene i familien.

Roboto er en Google-font så denne benyttes også på web.

Sekundærfont: Arial

Arial brukes hvor Roboto ikke er tilgjengelig, for eksempel i Office-malene. Fonten har færre vekter, men må brukes etter skjønn for å best mulig imitere primærfonten.

Arial ligger tilgjengelig i alle systemer og krever ingen ekstra installasjon.

Avstander

Det er viktig å opprettholde en luftig layout og god balanse mellom typografi og andre grafiske elementer. Pass også på at tekst ikke har for stor linjeavstand. En tommelfingerregel er størrelser som kan deles på 8. Se fanen “størrelser” for ulike nivåer.

Farger

UHRs sort brukes på lys eller hvit bakgrunn mens blå og rød kan brukes for å fremheve deler av teksten. Sørg for alltid og ha god kontrast for best lesbarhet. Fargene er universelt utformet, men ikke alle kombinasjoner går som for eksempel blå tekst på rød bakgrunn.

Fonter og bruk av typografi