Regjeringen vil gjennomføre en kompetansereform i arbeidslivet. Målet med reformen er at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger. Det er viktig å legge til rette for at alle kan bygge kompetanse og lære hele livet gjennom å tilby fleksible og relevante videreutdanningstilbud. Universitetene og høyskolene har vært, og vil også i fremtiden være, de mest sentrale aktørene i arbeidet med å gi tilbud om videreutdanning (studiepoenggivende utdanningstilbud).
Publisert 31.01.2019 10.53
Sist endret 31.05.2022 17.37
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon
Hvordan arbeider UHR med kompetansereformen - Lære hele livet?
Som universitetenes og høyskolenes felles interesseorganisasjon, har UHR et stort fokus på videreutdanning.
UHRs styre: har videreutdanning som et av sine strategiske satsningsområder, og dette er også et av UHRs prioriteringer i innspill til statsbudsjett 2022.
UHR-Utdanning har overordnet ansvar for UHRs arbeid på utdanningsfeltet, og står dermed helt sentralt også i arbeidet med videreutdanning.
UHR-Administrasjon arbeider med regelverk og økonomi, og har utarbeidet følgende utredninger med relevans for etterutdanning og videreutdanning:
UHR-Lærerutdanning arbeider med dette inn mot lærerutdanningene, der det har vært satset stort på videreutdanning i de senere årene.