Tverrfaglighet og mangfoldsledelse på møte i UHR-MNT

Ringlund Bunæs snakker til salen foran en skjerm med UHR-logo og teksten "Innspill til lovutvalget" - Klikk for stort bildeBente Ringlund Bunæs fra UHR holder innlegg om arbeidet med ny UH-lov Universitets- og høgskolerådet Den 22. og 23. mai 2019 ble det holdt enhetsmøte i UHR-MNT på OsloMet. De faglige temaene på møtet var tverrfaglighet og mangfoldsledelse.

Tverrfaglige utfordringer

Første dag av møtet ble viet til tverrfaglighet. De overordnede spørsmålene var: Hva er samfunnets behov for tverrfaglighet og hvordan skal akademia levere dette, og tverrfaglighet i utdanning - har universitetene behov for et nytt dannelsesfag? I diskusjonene ble det delt en rekke praktiske hindringer for å lykkes med tverrfaglighet, men det ble konkludert med at det ikke er noen tvil om at det er dette som må til for å løse fremtidens utfordringer. NTNUs eksperter i team ble blant andre nevnt som et godt eksempel på hvordan man kan få til tverrfaglighet for studentene. 

Vi trenger mangfold i ledelse

Mangfoldsledelse var tema for dag to. Både innlegget fra Laura Mercer Traavik, BI, "Mangfold er en virkelighet, ikke et valg. Ledelse er utfordringen" og Øystein Lund Bø, UiS, "Hva er de største utfordringene med ledelse av mangfold og hvordan kan de løses?" høstet stor applaus fra møtedeltakerne. Det var stor enighet om at temaet må følges opp, og at vi trenger mangfold i ledelse.

Møtedokumentene kan leses i sin helhet via UHR_MNTs nettside.

En omviser snakker til en gruppe mennesker foran murbygningene ved Akershus festning - Klikk for stort bildeDet ble også tid til sosialt program. Her fra en omvisning på Akershus festning Universitets- og høgskolerådet Første dag ble det rom for sosialt program med omvisning og middag på Akershus festning.