Viktig informasjon

UHR samler de viktigste nyhetene for sektoren på UHRs nettside om koronasituasjonen 
Siden oppdateres fortløpende.

Nordisk-baltisk samarbeid

UHRs generalsekretær, Alf Rasmussen, møtte i forrige uke generalsekretærene fra tilsvarende organisasjoner i Norden og Baltikum. Møtet fant sted i Reykjavik, Island, og tema for møtet var en videreutvikling av det allerede tette, nordiske samarbeidet og en utvidelse av dette samarbeidet til også å gjelde de baltiske landene.

Vi tar sikte på å arrangere felles møter mellom Det nordiske universitetssamarbeidet (NUS) og tilsvarende organisasjoner i Baltikum. Det er også planlagt back-to-back-møter neste år under det finske formannskapet i NUS, sier Alf Rasmussen, generalsekretær i UHR.

Erklæring om klimatiltak

Samme dag - også på Island - ble de nordiske og baltiske utenriksministrene enige om en Declaration on Climate Action (PDF, 163 kB). Under FNs 74. generalforsamling, er klima hovedtemaet den 23. september, og i erklæringen ønsker utenriksministrene å gjøre sitt for å få gjennom konkrete og ambisiøse tiltak for å redde klimaet. Utenriksministrene mener at skogbrannene i Amazonas er en trist påminnelse om at man ikke kan igangsette klimatiltak uten å beskytte naturen, og at Leticia-pakten for Amazonas vil være et godt utgangspunkt for diskusjonen på møtet.