Nordic University Days

Bilde tatt fra salen av en taler foran lerret med nordiske flagg og EU-flagget - Klikk for stort bildeJean-Eric Paquet på Nordic University Days 2019 Universitets- og høgskolerådet     

I forrige uke var ca. 60 nordiske rektorer samlet til Nordic University Days i Brussel. Her fikk de møte fremtredende personer fra EU-kommisjonen og nordiske medlemmer av det nyvalgte EU-parlamentet.

Formålet med Nordic University Days var både å bli oppdatert på de viktigste saksområdene i EU, men også en anledning til å orientere EU og de nordiske parlamentarikerne i EU om viktige saker for universitetene og høyskolene. Horisont Europa var naturlig nok en av toppsakene. Dette var første gang Nordic University Days ble arrangert, og det ble foreslått at arrangementet bør gjennomføres annethvert år fra nå av.

Carlos og Dag Rune står ved siden av hverandre - Klikk for stort bildeCarlos Moedas og Dag Rune Olsen Universitets- og høgskolerådet

Carlos Moedas går av 

Kommisjonær for forskning, vitenskap og innovasjon, Carlos Moedas, er en av flere EU-byråkrater som nå går av. Moedas kan se tilbake på fem år som kommisjonær, og sier til Universitets- og høgskolerådets styreleder, Dag Rune Olsen, at han elsker de nordiske landene og at det er disse landene som har påvirket hans tenkning mest.