Mer klimasmart forskningssamarbeid med virtuelle konferanser?

Bakgrunnen for workshopen er UH-institusjonenes ambisjoner om redusert klimaavtrykk og økt forskningssamarbeid. Vi stiller derfor spørsmålet: Kan vi lage en konferanse som erstatter eller supplerer faglige arrangementer, uten at vi behøver å reise? Forskningsrådet og Universitets- og høgskolerådet inviterer ledere, forskere og andre interesserte til workshop om hvordan kunnskap, ideer og meninger kan deles på en mest mulig klima- og miljøvennlig måte.

Illustrasjon av datamaskin som viser fire personer i hvert sitt videovindu - Klikk for stort bildeVideokonferanse Shutterstock  

Workshopen starter med korte innledninger etterfulgt av et panel av institusjonsledere. Du kan dele dine erfaringer og delta aktivt med spørsmål og kommentarer i chatten. Sammen eksperimenterer vi med virtuelle møteplasser, utvikler mål, diskuterer tiltak og hvordan vi best implementerer dem.

Noen av spørsmålene vi ønsker å diskutere med deg er:

  • Hvorfor deltar vi på konferanser?
  • I hvilken grad kan virtuelle konferanser erstatte møter ansikt til ansikt?
  • Hva slags konferanser og møter kan lettest bli virtuelle?
  • Hva er gode virtuelle møter, og hvordan lager vi dem?

Med denne workshopen håper vi å samle, inspirere og la oss inspirere av mange gode nasjonale initiativer, prosjekter og individer. Tiden for snakk er for lengst passert. Nå må vi handle!

Tid og sted: 

Workshopen er virtuell, tidspunkt er fredag 20. mars 2020 kl. 12.00-15.15.
Påmeldingsfrist er onsdag 18. mars 2020 kl 23.59, meld deg på her.

Informasjon om program, påmelding og forberedelser