EUAs Learning and Teaching Forum i Warszawa

Gruppebilde av Larsen, Fosse og Deželan - Klikk for stort bildeKjetil S. Larsen fra Norges Handelshøyskole og Espen Fosse fra Høgskulen på Vestlandet utveksler erfaringer og synspunkter med Tomaž Deželan fra Universitetet i LjubljanaEUAs andre Learning & Teaching Forum gikk av stabelen 14.-15. februar i Warszawa. Konferansens tema var «Towards successful learning: Controversies and common ground», og var i stor grad basert på arbeidet som har vært gjort i fire arbeidsgrupper i løpet av året.

Arbeidsgruppenes rapporter finnes på EUAs nettsider:

Denne type konferanser er nyttige møteplasser og muligheter til å skape nettverk over landegrenser, programmet bød på både plenumssesjoner, workshops og presentasjoner.

Bjørn Stensaker snakker i mikrofon på scenen - Klikk for stort bildeBjørn Stensaker under avslutningssesjonenNorge var godt representert i salen på konferansen, men eneste nordmann på programmet var Bjørn Stensaker fra Universitetet i Oslo, som gjorde et godt forsøk på å bidra også med kontroverser. Avslutningsforedraget «Many paths to a common goal», som han holdt sammen med irske Marian McCarthy, ble konferansens faglige høydepunkt. EUA har lagt ut en ekspertkommentar fra Stensaker på sine nettsider, som omhandler forskningsbasert utdanning og koblingen mellom forskning og utdanning.