EARMA-konferansen til Oslo i 2020

Cleasen snakker med EARMA-logo i bakgrunnen - Klikk for stort bildeNik Cleasen, generalsekretær EARMADet er nå vedtatt at EARMAs årskonferanse i 2020 legges til Oslo. Konferansen finner sted 27.-29. april 2020 på Oslo Kongressenter. Konferansen er den viktigste forskningsadministrative møteplassen og læringsarenaen for universiteter, forskningsinstitutter og forskningsfinansierende organisasjoner, ikke minst når det gjelder EUs forskningsprogrammer.

EARMAs årlige konferanse, EARMA Annual Conference, samler flere hundre deltakere fra universiteter og forskningsinstitusjoner over hele Europa, samt deltakere fra søsterorganisasjoner fra land som USA, Canada, Kina, Australia, Japan og Sør-Korea.

På norsk side er det NARMA, som er en del av Universitets- og høgskolerådet, samt Universitetet i Oslo, OsloMet – Storbyuniversitetet, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Høyskolen Kristiania som samarbeider om å være lokalt vertskap.

 Blant universiteter og forskningsinstitusjoner er det stor oppmerksomhet og politisk trykk i Norge om aktiv deltakelse i det europeiske forskningssamarbeidet, og i april 2020 vil oppstart av EUs 9. rammeprogram, Horisont Europa være rett rundt hjørnet. Å samle forskningsledere og organisatorer fra hele Europa på denne tiden, i kunnskaps- og miljøbyen Oslo, ser vi på som viktig og positivt, sier Ragnar Lie, seniorrådgiver UHR, og koordinator for søknaden. Vi konkurrerte mot 18 andre søkere, og er stolte av at vi gikk av med en klar seier!

EARMA-konferansen var i 2015 i Leiden, Nederland, i 2016 i Luleå i Sverige, i 2017 på Malta, 2018 i Brussel og i slutten av mars 2019 er konferansen i Bologna i Italia. Her er konferansen nå fullbooket, med 850 deltakere.

I april 2020 planlegger vi for 1000 deltakere, og gleder oss, sier Ragnar Lie, seniorrådgiver, UHR.

EARMA (European Association of Research Managers and Administrators) er en sammenslutning for samarbeid og faglig utvikling innen forskningsledelse og forskningsadministrasjon, med institusjons- og enkeltmedlemmer over hele Europa.

EARMA-Konferansen 2020:

Dato: 27.–29. april 2020
Sted: Oslo Kongressenter, Youngstorget 
Åpningsmottakelse i Oslo Rådhus