Appell: Løslat Dr. Ahmadreza Djalali

Bilde av Djalali ved siden av et sitat der det oppfordres til å gjøre det man kan for å redde livet hans.  - Klikk for stort bildeDet er fem år siden Dr. Ahmadreza Djalali ble arrestert, fengslet og dømt til døden i Iran. Karolinska Institutet og to andre universiteter der han har vært aktiv, har kommet med en felles uttalelse som ber nasjonale og EU-politikere om å handle for å få Ahmadreza Djalali løslatt.

Bevisgrunnlaget for arrestasjonen og dødsdommen for den svensk-iranske forskeren Dr. Ahmadreza Djalali er foreløpig ukjent. Helsen hans forverres raskt. Under fengslingen har han gjentatte ganger blitt nektet tilgang til viktig medisinsk behandling, til tross for bevis for at han lider av leukemi. 

Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet til umiddelbart å iverksette nye tiltak som svar på den forverrede situasjonen som Dr. Djalali er for øyeblikket i, og vi ber EU og medlemsstatene om å gripe inn i denne saken før det er for sent, skriver de tre universitetene.

Professor Ole Petter Ottersen, president ved Karolinska Institutet, professor Gian Carlo Avanzi, rektor ved Universitetet i Øst-Piemonte, og professor Caroline Pauwels, rektor ved Vrije Universiteit Brussel, har undertegnet uttalelsen der de ber om løslatelse

Se også pressemelding fra Karolinska Institutet og Ole Petter Ottersens blogginnlegg.