Anne Husebekk overtar som styreleder i UHR

Portrettbilde av Anne Husebekk - Klikk for stort bildeAnne Husebekk, rektor ved UiT Norges arktiske universitet Torbein Kvil Gamst Anne Husebekk tar over som styreleder etter Dag Rune Olsen fra og med i dag og frem til 1. juli 2021. Anne Husebekk er rektor ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet (UiT), og er professor i immunologi. Hun er i sin andre rektorperiode ved UiT. 

Vi står foran et halvår med store oppgaver, blant annet den kommende styringsmeldingen, ny UH-lov, arbeidsrelevansmeldingen, oppfølging av koronasituasjonen og innspill til langtidsplan for forskning og høyere utdanning. Dette er store og viktige oppgaver for sektoren, sier ny styreleder i UHR, Anne Husebekk.

Rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen har valgt å tre til side fra stillingen som rektor ved UiB. Det skjer etter at Olsen har takket ja til ny stilling som rektor ved UiT Norges arktiske universitet (UiT) med oppstart 1.august. Dette medfører også at Dag Rune Olsen trekker seg fra styrevervet i UHR.

I ekstraordinært styremøte i dag, takket styret Dag Rune Olsen for godt samarbeid både gjennom UHR og i sektoren generelt. Et samlet styre viste stor takknemlighet for innsatsen og ønsket lykke til videre. 

Pressebilde av Mohn - Klikk for stort bildeRektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn UiS/Mari Hult  Klaus Mohn, rektor ved Universitetet i Stavanger, trer inn som ny nestleder i UHRs styre. Det skal velges nytt styre i UHR på representantskapsmøtet 27. mai 2021.